Grotere terrassen in de winter, maar wie komt er werken?

Waarom de QR bestel app voor horeca dé oplossing is!

// Jamezz ADVIES

horeca QR bestellen app

 

Grotere terrassen in de winter, maar wie komt er werken?


Grotere terrassen, overkappingen en heaters. Deze winter mogen horecaondernemers hun terras uitbreiden om weer op te starten na alle maatregelen. Hoewel dit goed nieuws is, is de andere kant van de medaille: wie gaat die extra tafels bedienen? 
 

Personeelstekort en cijfers

Vóór de crisis werkten er 460.000 mensen in de horecabranche. Dat waren er al te weinig. Nu is dat aantal fors afgenomen tot 350.000. Volgens horeca trendwatcher Wouter Verkerk wordt het vinden van personeel in de toekomst alleen maar lastiger en is digitalisering de oplossing. QR bestellen is nu het alternatief voor bediening op het terras.  


Horeca bestel app QR

 

Uitbreiden én service blijven bieden

De kunst wordt om na uitbreiding ook service te kunnen bieden. Gasten betalen namelijk vooral voor wat er niet op de kaart staat: gastvrijheid, beleving en toegevoegde waarde. Een terras uitbreiden, je menukaart aanpassen en een heater ophangen is dus niet genoeg. Een gast wil gezien worden (op tijd), vragen kunnen stellen en antwoorden kunnen vinden. Kan QR bestellen deze drie belangrijke peilers ondervangen?

 

Grotere terrassen, QR bestel app

 

QR bestellen als oplossing?

Een QR bestel app als Jamezz is meer dan alleen een app. Het is een digitale butler en een voorbeeldige collega. Via een QR code komt de gast meteen in de online omgeving van jouw zaak. Daar begint de eerste kennismaking. Is het borreltijd? Dan kan Jamezz direct een borrelplank adviseren. Speciaalbiertje erbij? Of toch liever iets anders? Jamezz QR bestellen past zich aan ieder moment van de dag aan, communiceert met de gast en beantwoordt vragen. 

 

Nooit meer zorgen maken om upsell en cross-sell

Via de backoffice van de QR bestel app is upsellen en cross-sellen een eitje. Je kunt verschillende pop-up berichten instellen, tijdsloten aanpassen en combinaties maken. Bij Jamezz bouwen wij dit geheel in eigen huisstijl, zodat de gast nog steeds jouw persoonlijke beleving van de zaak ervaart. Uit onderzoek blijft zelfs dat je met de QR bestel app 30% meer omzet genereert, mede dankzij de zero-cost marketing opties. Horeca bestel app

 

Nog steeds persoonlijk contact met de gast

Dé brandende vraag van iedere -ietwat van de oude stempel- horecaondernemer is: “Maar door QR bestellen verdwijnt toch helemaal de charme van het vak?” Horecaspecialist en trendwatcher Wouter Verkerk weet deze vraag maar al te goed te beantwoorden en stelt daarbij een interessante vraag terug: “Maar wat is er dan precies charmant aan het opnemen van een bestelling?” 

Daarop zijn dan eigenlijk drie antwoorden dominant: “Persoonlijk contact”, “adviseren” en “oude mensen snappen dat niet”.

Die drie bezwaren weerlegt hij in deze blog.


Grotere terrassen, QR bestel app oplossing

 

Wat zijn -naast de voordelen voor de ondernemer- de voordelen voor gasten met QR bestellen?

QR bestellen van Jamezz gaat via het scannen van een QR code. De gast heeft geen aparte applicatie nodig en hoeft ook geen 20 minuten te wachten totdat er iemand aan tafel komt.

• De gast wil graag gezien worden. Jamezz is er altijd en op ieder moment wanneer de gast dat wil. Je hoeft slechts een QR code te scannen met je smartphone, en Jamezz staat alweer voor je neus op je scherm. Daardoor wordt een tweede ronde veel sneller besteld, is de bestelgrootte aanzienlijk groter en daardoor ook de eindafrekening.

Jamezz geeft advies, toelichting bij producten en kan hij ook allergenen benoemen. Mooi als iedere medewerker dat zou kunnen.

• Het is mogelijk om met een SMS-functie of timer de gast op de hoogte te houden van zijn bestelling. Communication is key.

• Er zijn koppelingen met social media en de website mogelijk, waardoor de gastbeleving wordt verlengd, ook buiten het terrasbezoek. Klantenbinding. 


QR bestellen

 

Wat kost het om QR bestellen te gebruiken?

Bij Jamezz kun je kiezen tussen een jaar- of een maandabonnement voor de QR bestel app. Bij een jaarabonnement betaal je €100,- per maand en bij een maandabonnement €130,- per maand. Dit is exclusief eenmalige opstartkosten.

Is je interesse gewekt of wil je meer weten? Neem gerust contact op of lees hier meer over klant worden.

 

Meer tips & tricks over 'slim ondernemen'? Bekijk onze blog hier!

Mis geen relevante updates en schrijf
je in voor onze nieuwsbrief!

 

// Overleg met onze experts

Contact

© Jamezz 2023 // Algemene voorwaarden // Privacy verklaring // Cookies

server img Link naar Webfit Multimedia Webfit Multimedia