slim ondernemen in de horeca TIP 1

Tip 1: STUUR JE VERKOOP

 // Jamezz advies

Slim ondernemen, stuur je verkoop

 

Stuur je verkoop


Wat je verkoopt is grotendeels afhankelijk van jouw sturing. Welke producten je het liefste verkoopt, is onder ander afhankelijk van de marge, het gemak van de bereiding en de belasting voor de keuken of de bar. Stuur je verkoop door te spelen met de volgorde van je menukaart, categorieën, benaming, marketing en meer. Jamezz helpt je in deze reeks miniblogs door een aantal tips te delen: 

  1. • Maak een top 10 van producten die je het liefste verkoopt. Denk niet meteen aan de hardlopers, maar denk vooral aan de producten die het meeste opleveren. 
  2. • Waar staan deze producten op de kaart? Maar vooral: waar zouden deze moeten staan, om de verkoop te sturen? 

Zoals de supermarkt werkt met verkoop op ooghoogte, stuurt Jamezz de verkoop via:

  • Hoofdscherm
  • Categorieën
  • Benaming
  • Kleur
  • Foto’s
  • Tijdstip
  • Marketing

In deze blog gaan we in op de eerste twee punten.

Slim ondernemen, stuur je verkoop

 

Stuur je verkoop via het hoofdscherm en categorieën 

Bij alle producten van Jamezz komt de gast op een hoofdscherm terecht. Zie dit als het eerste contactmoment waarop je de verkoop stuurt. Heb je chef's specialties vandaag? Maak een aparte button en categorie aan met: 'Chef's Favorites'. Plaats vervolgens een professionele foto of video in de banner en stuur de gast direct in de gewenste richting. Die tosti verkoop je toch wel, maar je wilt juist meer omzet genereren. Maak daarom de producten en gerechten die je graag verkoopt extra goed zichtbaar en aantrekkelijk. 

 

Slim ondernemen in de horeca

 

Draai je menukaart eens om


'S ochtends is het tijd voor een luxe omelet, een verse jus en een grote latte macchiato. Waarschijnlijk staat je croissantje of broodje kaas bovenaan. Maar naast je verkoop te sturen via het hoofdscherm, is volgorde aan de orde. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je de menukaart omdraait, het bovenste product 700% (!!) beter verkoopt dan daarvoor. Tip: speel hier eens mee. Zet die dure fles cava bovenaan en eindig met een huiswijn Chardonnay. Werk je met koffie en thee? Zet je Special Latte bovenaan de kaart. Wanneer iemand echt graag een zwarte koffie wilt, kiest de gast die toch wel. Het is juist de kunst om men te triggeren je favoriete verkoopproducten te bestellen. 

Volgende week delen we een blog over "Waarom de juiste benaming meer omzet genereert." En gaan we in op het gebruik van kaders en kleuren.

Tot dan!

Mis geen relevante updates en schrijf
je in voor onze nieuwsbrief!

 

// Overleg met onze experts

Contact

© Jamezz 2023 // Algemene voorwaarden // Privacy verklaring // Cookies

server img Link naar Webfit Multimedia Webfit Multimedia